Podeli vest

Teretni brod ”Hrabri komandant” stigao je u luku Pivdenji. Odatle će veoma brzo ukrajinsko žito biti isporučeno Etiopiji, napisao je Kubrakov, prenosi Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

brod
Foto: Pixabay

Prvi brod sa žitom namenjenim Africi od početka ruskog napada na Ukrajinu pristao je danas u luci Pivdenji u blizini Odese, saopštio je ukrajinski ministar za infrastrukturu Oleksandr Kubrakov.

“Teretni brod ”Hrabri komandant” stigao je u luku Pivdenji. Odatle će veoma brzo ukrajinsko žito biti isporučeno Etiopiji”, napisao je Kubrakov na Tviteru, prenosi Rojters.

Dva broda sa tovarom žitarica napustila su ranije danas ukrajinske luke, nakon odobrenja Zajedničkog koordinacionog centra (JČ) u Istanbulu, koji nadgleda nastavak izvoza žitarica iz Ukrajine, prenela je agencija RIA Novosti.

Brod za rasute terete Star Laura isplovio je iz luke Južni, prevozeći 60.150 tona kukuruza, čije je odredište iranski grad Bandar Imam Homeini, dok je teretnjak Sormovski 121 napustio luku Černomorsk sa 3.050 tona pšenice i krenuo za turski grad Tekirdag.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: