Pozivajući se na izvor blizak čelnicima Rojters prenosi da se Ferarija sprema da otvori fabriku koja će proizvoditi EV model

Autor : Bilten.rs , Izvor :

ferari
Foto: Pixabay/ilustracija

Prema ovom izvoru Ferari planira da lansira EV krajem 2025. godine, a visoka cena sugeriše da je proizvođač automobila uveren da mala potražnja i pad cena električnih vozila za masovno tržište neće uticati na luksuzno tržište.

Prema izveštaju, cena od najmanje 535.000 dolara ne uključuje dodatne funkcije i personalizaciju. Ukoliko ih neko želi moraće da računa na dodatnih 15%-20% na prodajnu cenu automobila.

Cena električnog Ferarija je znatno iznad prosečne prodajne cene za Ferari vozila u prvom kvartalu ove godine, koja je iznosila oko 376.000 dolara, kao i konkurentske luksuzne EV ponude.

„Postoji sve veća potražnja za Ferarijima i oni imaju prostora da zadovolje deo toga bez ugrožavanja ekskluzivnosti“, rekao je Fabio Kaldato, portfolio menadžer u AcomeA SGR, koja drži deonice Ferarija, za Rojters.

Liste čekanja za neka Ferari vozila mogu da budu duže od dve godine, a Kaldato je dodao da lista “ne postaje ništa kraća kada su u pitanju električna vozila” i da je “biti na listi čekanja sam po sebi statusni simbol”.

Ferarijeva nova fabrika u Maranelu obezbediće novu montažnu traku za automobile na gas i hibride, kao i komponente za hibride i EV.

Rojters je izvestio da se očekuje da će nova fabrika biti u potpunosti operativna za tri do četiri meseca.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: