Podeli vest

Oglasi za posao koji podrazumevaju poznavanje AI tehnologije pojavili su se i na srpskom tržištu. Za sad se uglavnom traže kreatori sadržaja za drufruštvene mreže sa poznavanjem AI generatora slika i videa. Međutim, sa većim znanjem plate su više, a Harvard nudi besplatne kurseve.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Pixabay/ilustracija

Harvard Univerzitet je predstavio 5 besplatnih kurseva iz oblasti veštačke inteligencije (AI) putem platforme Coursera.

Ovi kursevi pružaju izvanrednu priliku globalnim entuzijastima za tehnologiju, što odražava Harvardovu posvećenost obrazovnoj inkluzivnosti u digitalnom dobu, omogućavajući pojedincima širom sveta pristup akademskom vrhunskom znanju bez ikakvih troškova.

ovi samostalni kursevi namenjeni kako početnicima koji traže osnovna znanja, tako i profesionalcima koji žele unaprediti svoje veštine.

Kursevi će omogućiti učenicima da steknu osnovna znanja o AI i razumeju kompleksnosti tehnologije bez finansijskih opterećenja. Ovi kursevi su dizajnirani da prošire znanje i oblikuju put tehnološkog razvoja pojedinaca.

O veštačkoj inteligenciji 

Veštačka inteligencija (AI) obuhvata mašine, posebno računarske sisteme, koji simuliraju procese ljudske inteligencije. Primene se nalaze u različitim oblastima, poput ekspertskih sistema, obrade prirodnog jezika, prepoznavanja govora i mašinskog vida.

Prema podacima iz 2023. godine, globalna vrednost tržišta veštačke inteligencije procenjuje se na oko 454,12 milijardi dolara. Takođe, oglasi za poslove vezane za generativnu veštačku inteligenciju porasli su oko 20%, kako kompanije nastoje iskoristiti ovu tehnologiju koja se široko smatra sledećim velikim pokretačem rasta, prema podacima koje je preneo Reuters.

Međutim, primećen je značajan deficit talenata zbog nedovoljnog broja kvalifikovanih kandidata za rastući broj otvorenih radnih mesta u oblasti veštačke inteligencije.

Pregled besplatnih kurseva 

Uvod u računarske nauke

Studenti mogu istražiti intelektualne domene računarske nauke i osnove programiranja. Idealno je za one koji se upuštaju u računarsko razmišljanje i rešavanje problema uz pomoć tehnologije.

Prijavite se ovde

Kurs je otvoren za prijavljivanje i završava se do 31. decembra 2024. godine.

Uvod u veštačku inteligenciju sa Python-om

Ovaj kurs omogućava otkrivanje osnovnih koncepata veštačke inteligencije i mašinskog učenja, sa fokusom na programiranje u Python-u. Idealno je za osobe zainteresovane za ovu brzo evoluirajuću oblast.

Kurs je otvoren za prijavljivanje i završava se do 31. decembra 2024. godine.

Prijavite se ovde

Nauka o podacima: Mašinsko učenje

Ovaj kurs je namenjen onima koji žele da steknu uvid u mašinsko učenje, koje je temelj podataka. Kurs kulminira izradom sistema preporuke filmova, pružajući praktično iskustvo mašinskog učenja.

Prijavite se ovde

Web programiranje sa Python-om i JavaScript-om

Ovaj kurs će unaprediti vaše veštine u web razvoju korišćenjem Python-a, JavaScript-a i SQL-a, nadograđujući osnove CS50 za dubinsko dizajniranje i implementaciju aplikacija.

Prijavite se ovde

Razumevanje tehnologije

Kurs Razumevanje tehnologije će demistifikovati svakodnevnu tehnologiju, istražujući njenu funkcionalnost i implikacije u svakodnevnom životu, prilagođen radoznalim umovima.

Prijavite se ovde


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: