Podeli vest

Agencija za privredne registre (APR) pustila je danas u rad aplikaciju za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za ovu godinu, koja je dostupna na portalu eUsluge.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kompjuter
Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz APR, jedna od najznačajnijih novina u sastavljanju i dostavljanju finansijskih izveštaja za 2022. godinu ogleda se u tome da pružaoci računovodstvenih usluga kojima je obveznik poverio da sastavljaju izveštaje moraju biti upisani u Registar pružalaca računovodstvenih usluga.

Nova je i mogućnost potpisivanja zahteva i dokumentacije sa više kvalifikovanih elektronskih potpisa, u slučajevima kada je zakonski zastupnik ograničen supotpisom, kao i obaveza potpisivanja zahteva i dokumentacije, putem besplatne aplikacije Agencije za potpisivanje elektronskih dokumenata ili aplikacije koje obezbeđuju potpis u klaudu.

Iz APR-a navode da su novi korisnici koji do sada nisu imali naloge na sistemu ove agencije, obavezni da registruju svoje korisničke naloge na Portalu za elektronsku identifikaciju posle čega se prijavljuju se na portal APR-a.

Kada je reč o postojećim korisnicima oni mogu da koriste stare naloge kreirane u sistemu APR-a najkasnije do 1. juna ove godine, a nakon toga će pristup aplikaciji za sastavljanje i dostavljanje izveštaja odnosno dokumentacije biti dostupan isključivo sa nalogom registrovanim na Portalu eID.gov.rs.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ