Podeli vest

U nastavku suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas su puštene glasovne poruke o planiranju otmice i ubistva Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SPECIJALNI SUD BELIVUK
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ARHIVA

Na snimcima se čuje, kako tvrde okrivljeni-saradnici, Miljković koji pita “gde i kad ga ga pokupi jedan i dovede u klanicu”.

Miljković, s druge strane, tvrdi da to nije njegov glas.

Lalić je ispričao da je prvo bio plan da istog dana otmu i Aleksandra Šarca, ali on nije hteo da se sastane sa njima, pa su oteli samo Vukićevića.

Na snimcima se čulo i da Miljković kaže da Šarac ne sme, jer se uplašio i ne veruje ni ”kapetanu”, odnosno Miletu Raduloviću, dok za Vukićevića kaže da treba da ga voze oko 20.30 časova u “klanicu”.

Lazar Vukićević je, prema navodima iz optužnice, namamljen tako što su vođe grupe sa telefona Mileta Radulovića, kojeg su kako se sumnja, ubili u Crnoj Gori, rekli Vukićeviću da je uhvaćen “vepar” odnosno Belivuk i da ide da ga muči, što se čulo i danas sa glasovnih poruka.

Lalić je pojasnio da su se te glasovne poruke razmenjivale na grupi na “skaju” među pripadnicima grupe i vođama koji su tada bili u Crnoj Gori i koji su slali instrukcije ostalima.

Među tim snimcima čuje se kako Miljković kaže “vodite ih u klanicu, šurite ih, mučite ih, ali nemojte da ih ubijete, čekajte da dođemo mi”.

Vukićević je otet i ubijen 14. oktobra 2020. godine, a u sudnici je danas bio prisutan njegov otac.

Pre nego što je nastavljeno preslušavanje snimaka, Belivuk je pokazujući na fotografiju na kojoj su on, Lalić i ubijeni Veličković, rekao da je ta fotografija fotošopirana i da nije logično da je na slici Lalić krupniji od njega.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…