Podeli vest

“Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sneg
Foto: Pixabay

Putevi Srbije intenzivirali su rad na naplatnim stanicama, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, te spremno i organizovano dočekuju pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima.

To javno preduzeće u saopštenju pred praznike podseća da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnike u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacija za mobilne telefone „”Putevi Srbije” informišu u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Navode da se detaljne informacije o stanju na državnim putevima u realnom vremenu, mogu naći na internet prezentaciji Puteva Srbije, te putem mobilne aplikacije, a da su informacije dostupen i putem Tvitera, Instagrama i Fejsbuka.

Istovremeno, “Putevi Srbije” apeluju na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, posebno u brdovitim i planinskim predelima, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: