Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs pravoslavnim hrišćanima, ističući da je crkva uvek bila zajedno sa narodom i delila sa njim radosti i nedaće.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„Na ovaj praznični dan, sa osećanjem dubokog zadovoljstva, želim da istaknem stvaralačku, istinski podvižničku delatnost Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih konfesija, usmerenu na očuvanje našeg najbogatijeg istorijskog i kulturnog nasleđa, rešavanje ključnih društvenih problema, jačanje institucija porodice, vaspitanje mladih, usklađivanje međureligijskih i međunacionalnih odnosa”, naveo je Putin u čestitki, prenosi Interfaks.

Ruski predsednik je naglasio da je crkva uvek bila zajedno sa narodom i delila sa njim radosti i nedaće, a da se danas, pred ozbiljnim izazovima, aktivno uključuje u dela milosrđa i dobročinstva, pomažući ljudima da nađu snažnu duhovnu podršku.

Prema rečima Putina, Vaskrs vernicima daje nadu, podstiče na dobre misli i dela i služi afirmaciji visokih moralnih ideala i vrednosti u društvu. Putin je sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao ponoćnoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, koju je sužio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: