Podeli vest

Sekretar beloruskog Saveta bezbednosti izjavio je da će Putin i Lukašenko zajednički odlučiti kada će biti isporučeno rusko nuklearno oružje Belorusiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Sekretar beloruskog Saveta bezbednosti Aleksandar Volfovič izjavio je danas da će predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko zajednički odlučiti kada će biti isporučeno rusko nuklearno oružje Belorusiji.

“Kada naši lideri, vrhovni komandant Ruske Federacije i glavnokomandujući beloruskih oružanih snaga, donesu odluku. To je njihova odluka”, rekao je on, javila je BelTA, a preneo TASS.

Volfovič je dodao da količina oružja “nije važna”.

“Važno je zašto i kako da ih pravilno koristimo. A znamo kako da ih koristimo. I da li je potrebno da ih koristimo. Mislim da do toga neće doći. Uostalom, bojeve glave i drugo taktičko ili strateško nuklearno oružje su pre svega preventivna mera, obezbeđivanje bezbednosti i Rusije i Belorusije”, istakao je on.

Putin je ranije izjavio da će Rusija, na zahtev Minska, rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje na belorusko tlo, upravo onako kako su SAD rasporedile elemente sopstvenog nuklearnog arsenala na teritoriji svojih saveznika, navela je agencija.

Moskva je već prebacila nuklearni sistem Iskander u Minsk i pomaže beloruskim kolegama da u skladu sa tim ponovo opreme svoje avione.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ