Podeli vest

Vladimir Putin naložio je da se uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u ponoć 6. januara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas ministru odbrane Sergeju Šojguu da uvede dvodnevni prekid vatre duž cele linije fronta sa Ukrajinom sa početkom u podne 6. januara.

„S obzirom na apel njegove Svetosti Patrijarha Kirila, poručujem ministru odbrane Ruske Federacije da uvede režim prekida vatre na celoj liniji fronta u Ukrajini od podneva 6. januara do kraja 7. januara“, saopštio je Putin, prenosi RIA novosti.

Ruske trupe moraju prekinuti vatru na 36 sati tokom Badnjeg dana i Božića sa početkom od 12:00 časova 6. januara.

Kremlj je naveo da u područjima borbenih dejstava živi veliki broj građana koji ispovedaju pravoslavlje, pa Rusija poziva ukrajinsku stranu da im pruži mogućnost da „prisustvuju bogosluženjima na Badnje veče, kao i na Dan rođenja Hristovog“.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je ranije danas na božićni prekid vatre u Ukrajini i Donbasu, od ponoći 6. januara do 7. januara u 12 sati po moskovskom vremenu, preneo je TAS S.

On je rekao da je to potrebno kako bi pravoslavni vernici mogli da prisustvuju crkvenim službama za Badnji dan i Božić, objavljeno je na sajtu Ruske pravoslavne crkve.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: