Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu da je Moskva otvorena za dijalog o Ukrajini, ali da će Kijev morati da prihvati gubitak teritorija na koje Rusija polaže pravo, saopštio je danas Kremlj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Vladimir Putin
Foto: Shutterstock

“Vladimir Putin je ponovo potvrdio otvorenost Rusije za ozbiljan dijalog, pod uslovom da vlasti u Kijevu ispune dobro poznate i više puta izrečene zahteve i uzmu u obzir nove realnosti koje se tiču teritorija”, naveo je u saopštenju Kremlj, preneo je Rojters.

Kako se navodi, Putin je takođe ponovio “destruktivnu ulogu Zapada, koji snabdeva Kijev oružjem, pružajući informacije i smernice”.

Lideri su takođe razgovarali o brojnim energetskim pitanjima, uključujući stvaranje gasnog čvorišta u Turskoj i izgradnju nuklearne elektrane Akuju, naveo je Kremlj.

Takođe, kako se dodaje, Putin je još jednom ponovio Erdoganu da treba ukinuti sve barijere ruskom izvozu hrane i đubriva. Erdogan i Putin su više puta razgovarali otkako je počeo rat u Ukrajini.

Turska je delovala kao posrednik zajedno sa Ujedinjenim nacijama u sklapanju sporazuma kojim se omogućio izvoz žitarica iz ukrajinskih luka, podseća Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: