Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je tokom današnjeg razgovora sa radnicima “Obuhovske fabrike” u Sankt Peterburgu da je pobeda Rusije neizbežna.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin
Foto: Shutterstock

“Ruska odbrambena industrija godišnje proizvede onoliko raketa za PVO koliko i svi ostali proizvođači u svetu, a to, između ostalog, uliva poverenje u pobedu Rusije u Ukrajini”, izjavio je Putin, prenosi Sputnjik.

Kasnije na sastanku sa veteranima i preživelima opsade Lenjingrada tokom Drugog svetskog rata Putin je ocenio da neprijateljstvo u Donbasu traje od 2014. godine i da “specijalna vojna operacija ima za cilj da to spreči”.

On je naveo da neprijateljstvo u Donbasu nije prestalo od 2014. godine, a da je suština ruske operacije zaštita ljudi koji žive na tim teritorijama. Putin je podsetio da su te zemlje bile istorijske teritorije Rusije, koje su nakon raspada Sovjetskog saveza “ustupljene” Ukrajini.

“Rusija se pomirila sa ovim razvojem događaja, uprkos činjenici da su to naše teritorije, ali nismo mogli da ne reagujemo na ono što se tamo dešava”, ocenio je Putin.

Poručio je da Rusija ne može da ne odgovori na događaje koji u Ukrajini traju od 2014. godine, uz tvrdnju da se radi na istrebljenju ruskog govornog stanovništva.

“Dugo smo bili tolerantni i pokušavali da pregovaramo. Kako se sada pokazalo jednostavno smo se prevarili, ali smo učinili sve da se ova situacija reši mirnim putem.

Očigledno je sada da je to nemoguće”, naglasio je Putin, te dodao da je uveren da su “kijevske vlasti počele da istrebljuju ljude koji su živeli na tim teritorijama samo zato što sebe smatraju povezanim sa ruskom kulturom, sa ruskim jezikom i sa tradicijom svog naroda”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: