Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je ukrajinska kontraofanziva počela, te da se to vidi iz korišćenja strateških rezervi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putin
Foto: Pixabay

“Možemo apsolutno jasno da kažemo da je počela ukrajinska ofanziva. O tome svedoči upotreba strateških rezervi”, rekao je Putin, prenosi TASS.

On je dodao da su svi kontraofanzivni pokušaji Oružanih snaga Ukrajine dosad propali, ali da ofanzivni potencijal postoji. Putin je naveo da je ukrajinska vojska poslednjih dana pretrpela značajne gubitke.

“Neću sada da prenosim brojke, ali one su impresivne”, rekao je ruski predsednik. On je ukazao na razvoj ruskog vojno-industrijskog kompleksa, za koji tvrdi da je sposoban da ispuni sve postavljenje zadatke, navodeći kao primer povećanje proizvodnje savremenog oružja, prenose RIA Novosti. Istakao je da je trenutna situacija u Ukrajini zasnovana na događajima iz proteklih godina.

“Želeo bih da napomenem da je ova tragedija posledica događaja koji su se odigrali prethodnih godina, a odgovornost za to u potpunosti leži na kijevskom režimu, čiji je primarni izvor moći državni udar”, precizirao je ruski lider.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: