Podeli vest

Imamo spremnu drugu trasu, to je Severni tok 2. Može da se pokrene, rekao je Putin govoreći o opcijama za rešavanje energetske krize u Evropi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Putin
Foto: Pixabay

Puštanje u rad gasovoda Severni tok 2 jedan je od načina da se povećaju isporuke ruskog gasa Evropi, iako je polovina njegovih kapaciteta već dodeljena za domaću potrošnju, izjavio je danas novinarima ruski predsednik Vladimir Putin.

„Imamo spremnu drugu trasu, to je Severni tok 2. Može da se pokrene“, rekao je Putin govoreći o opcijama za rešavanje energetske krize u Evropi, prenosi Tas s.

On je, međutim, napomenuo da trenutno postoji “problem” u vezi s tom rutom.

„Pre oko mesec i po ili dva, u razgovoru sa nemačkim kancelarom (Olafom Šolcom) pokrenuo sam ovo pitanje i rekao da je Gasprom dodelio kapacitete, da je stvorio te kapacitete i da mora nešto da uradi u vezi sa tim. Ne mogu oni zauvek da vise u vazduhu“, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, nemački kancelar je na to odgovorio da ima važnijih pitanja.

„Dakle, morao sam da upozorim da ćemo polovinu količine gasa predviđene za Severni tok 2 iskoristiti za domaću potrošnju i upotrebu. I Gasprom je to već uradio, tako da čak i da sutra pokrenemo Severni tok 2, isporuke (Evropi) neće biti 55 milijardi kubnih metara godiššnje, već tačno polovina od toga“, naglasio je Putin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: