Podeli vest

Putin je 15. jula razrešio dužnosti generalnog direktora Roskosmosa Dmitrija Rogozina, koji je tu funkciju obavljao prethodne četiri godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin s
Foto: Shutterstock

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je danas sa stalnim članovima Saveta bezbednosti o radu državne korporacije za svemirske aktivnosti Roskosmos, čiji je generalni direktor nedavno promenjen.

“Znate da smo imali kadrovske promene u Roskosmosu. S tim u vezi, želeo bih da razgovaram sa vama o nekim pitanjima rada Roskosmosa, njegovim posebnim pravcima”, rekao je Putin otvarajući sastanak, preneo je TAS S.

Nakon toga Putin je dao reč sekretaru Saveta bezbednosti Nikolaju Patruševu.

Sastanku su prisustvovali i ruski premijer Mihail Mišustin, predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, ministar odbrane Sergej Šojgu, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov, direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin i izaslanik predsednika za zaštitu životne sredine, ekologiju i transport Sergej Ivanov.

Putin je 15. jula razrešio dužnosti generalnog direktora Roskosmosa Dmitrija Rogozina, koji je tu funkciju obavljao prethodne četiri godine.

Istog dana on je razrešio Jurija Borisova dužnosti zamenika premijera i imenovao ga za generalnog direktora Roskosmosa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: