Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija ne preti nuklearnim oružjem i da smatra da je upotreba nuklearnog oružja u ovom trenutku nemoguća.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Sergei Karpukhin (POOL)/Tanjug

Upitan kako bi Rusija postupila u slučaju napada na nju nuklearnim oružjem, Putin je rekao da ukoliko do toga uopšte i dođe, građani treba da znaju da Rusija ima sistem ranog upozorenja za takve napade, kao i da Rusija u svom arsenalu ima mnogo jače nuklearne bombe nego one koje je Amerika bacila na Japan, kao i da ih ima daleko više.

On nije isključio mogućnost izmena ruske nuklearne doktrine, prenosi RIA Novosti.

“Ova doktrina je živi instrument i mi pomno pratimo šta se dešava u svetu, oko nas i ne isključujemo neke izmene u toj doktrini“, rekao je ruski predsednik na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Ruski predsednik se osvrnuo i na pitanje brzine rešavanja vojne operacije u Ukrajini rekavši da je to direktno povezano sa gubicima unutar ruske vojske.

“Imajući to u vidu daleko je važnije sačuvati živote vojnika koji se bore u zoni specijalne vojne operacije“, naglasio je on.

Kada je reč o Ukrajini, Putin je rekao da je Rusija spremna za pregovore samo pod uslovima koji su ranije postavljeni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…