Podeli vest

Rusija nema problema sa zemljama NATO, one su te koje veštački stvaraju probleme, ne žele konkurenta kao što je Ruska Federacija, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je u intervjuu za TV Rusija 1 rekao da je NATO dvorište Sjedinjenih Država i da su SAD vlasnik te vojne organizacije.

Prema njegovim rečima, izjave američkog predsednika Džozefa Bajdena o mogućem ruskom napadu na zemlje NATO-a su potpuna besmislica i glupost.

“To je potpuna glupost i siguran sam da predsednik Bajden to razume. To je samo manevar da bi se opravdala njegova pogrešna politika pema Rusiji”, dodao je Putin.

Ruski lider je ponovio da je Zapad nakon raspada SSSR-a želeo da uništi i Rusiju i dodao da je početkom 2000-ih imao “naivnu ideju o tome kako se Zapad odnosi prema Rusiji”.

“Uprkos činjenici da sam skoro 20 godina radio u bezbednosnim agencijama i sovjetskoj kontraobaveštajnoj službi i dalje sam imao naivnu ideju kako se ceo svet, a pre svega tzv. Zapad odnosi prema Rusiji. Sada sa apsolutnim uverenjem poručujem da takozvani civilizovan svet treba da razume šta se desilo Rusiji i da više nema ideološkog osnova za konfrontaciju”, rekao je Putin.

Prema tvrdnji ruskog lidera, zapadnim zemljama nije bila potrebna tako velika država kao Rusija i smatrale su da bi, u skladu sa predlogom poznatog američkog političara Zbignjeva Bžežinskog, najbolje bilo podeliti je na pet delova koji bi mogli biti podređeni i otvoreni za Zapad da slobodno koristi sve raspoložive resurse.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

saracin

VUČIĆ DANAS dočekuje SARACINA

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je Služba…