Rusija je spremna da razgovara o stvaranju evroazijskog sistema bezbednosti, uključujući i zemlje NATO-a, kada budu spremne za to, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/ Sinitsyn (POOL)/Tanjug

“Na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova izneo sam našu viziju rada na stvaranju jednake i nedeljive bezbednosti u Evroaziji. Spremni smo za široku međunarodnu diskusiju o ovim ključnim, vitalnim pitanjima i sa našim kolegama u Šangaju. Organizacija za saradnju, Zajednica nezavisnih država (ZND), EvroAzEZ , BRIKS, kao i sa drugim međunarodnim asocijacijama, uključujući evropske i NATO države”, rekao je ruski lider na sastanku sa diplomcima vojnih univerziteta, prenosi RIA Novosti.

Putin je najavio planove za dalji razvoj nuklearne trijade.

“Naši planovi uključuju dalji razvoj nuklearne trijade kao garancije strateškog odvraćanja i održavanja ravnoteže snaga u svetu”, rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući hrabrosti sovjetskih vojnika otvoren je put ka oslobođenju Evrope od nacizma, a danas se njihovi unuci i praunuci dostojanstveno bore protiv neonacizma.

“Zahvaljujući hrabrosti i odvažnosti naših vojnika i komandanata, otvoren je put ka oslobođenju Evrope od nacizma, učinjen je odlučujući korak ka velikoj pobedi, danas unuci i praunuci heroja Velikog otadžbinskog rata dostojno čuvaju i nastavljaju vojne tradicije svoje domovine”, rekao je predsednik Rusije.

On je dodao da potomci heroja pouzdano čuvaju suverenitet i bezbednost zemlje, štite zemlju i ruske građane u Donbasu i Novorosiji od neonacista.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ