Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da su Sjedinjene Američke Države pustile “duha iz boce” i da vladanje svetom iz jednog centra podriva njegovu osnovu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/ Valeriy Sharifulin (POOL)

“Same Sjedinjene Američke Države su pustile duha iz boce, ali ako je to dozvoljeno, zašto drugim zemljama nije dozvoljeno da štite svoje suštinske interese na isti način?”, poručio je Putin na ceremoniji zatvaranja Svetskog festivala mladih koji se održava od 1. do 7. marta u Sirijusu, prenosi RIA Novosti.

On je upozorio da se svetom ne može upravljati iz jednog centra, jer je to, kako je naveo štetno i za sam centar, budući da podriva njegove temelje.

Ruski lider je podvukao da su tradicionalne vrednosti temelj postojanja i da na svetu nema mesta za bilo čiju isključivost, bahatost i segregaciju.

“Očigledno, postoji nešto što nas sve spaja. Sada u Rusiji to zovemo našim tradicionalnim vrednostima. To je temelj našeg života, našeg bića”, rekao je Putin

On je naveo da na svetu ne postoje jednaki uslovi za sve i to je, kako je ocenio, glavna nepravda sadašnjeg svetskog poretka.

“Rađamo se jednaki, ali pitanje je: rastemo li, razvijamo li se u jednakim uslovima? Odgovor je, nažalost, ne. U svetu nema jednakih uslova za sve. I to je glavna nepravda današnjeg svetskog poretka”, zaključio je Putin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ