Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas, komentarišući svoj susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Pekingu, da Rusija deli zabrinutost srpskog predsednika u vezi sa dešavanjima u Srbiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Taanjug/Alexey Danichev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Putin je na konferenciji za novinare, govoreći o svojoj poseti Kini, rekao da se u Pekingu usput susreo sa Vučićem, prenose RIA Novosti.

“On je. takođe, zabrinut zbog situacije koja se razvija u regionu oko Srbije. Delimo tu zabrinutost”, rekao je Putin, ne navodeći detalje.

Vučić je juče rekao da je u Pekingu, gde se održava Samit Pojas i put, kratko razgovarao sa Putinom, ali je istakao da nisu imali bilateralni susret.

Putin: Niko ne želi da eskalira sukob Izraela i Hamasa

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da zemlje Bliskog istoka ne žele da sukob između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas eskalira i preraste u rat velikih razmera.

“Moj utisak je, nakon razgovora sa pet lidera regiona, da niko ne želi da se sukob nastavi, razvije ili da se pogorša situacija”, rekao je Putin na konferenciji za medije u Pekingu, prenosi RIA.

Prema njegovim rečima, “praktično nema” onih koji bi želeli da sukob preraste u rat velikih razmera.

Putin je napad na bolnicu Al Ahli u Pojasu Gaze nazvao tragedijom i humanitarnom katastrofom, ocenjujući da bi to trebalo da bude signal da je potrebno okončati sukob.

“To su strašni događaji. Stotine mrtvih i stotine ranjenih. Nadamo se da će to biti signal za to da sukob mora da se okonča i da se započne neka vrsta pregovora”, rekao je predsednik Rusije.

Hamas je optužio Izrael za napad na bolnicu u Gazi u kojoj je, prema tvrdnjama te militantne grupe, stradalo najmanje 500 ljudi, uz stotine ranjenih.

Sa druge strane, Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je za eksploziju odgovorna raketa koju je ispalila militantna grupa Palestinski islamski džihad.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: