Podeli vest

Nakon što je smenjen general Ivan Popov, koji je komandovao 58. armijom, došlo je do još jedne smene u ruskoj vojsci, tvrdi Institut za proučavanje rata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Vladimir Putin
Foto: Shutterstock

Ruski su izvori izvestili su da je ruski generlštab smenio generala 106. gardijske vazdušnodesantne divizije, generala Vladimira Seliverstova.

Razlog njegove smene trenutno je nepoznat, no nagađa se da bi sve moglo biti povezano s njegovom reputacijom da prilično jasno i glasno govori o situaciji u kojoj se nalaze njegove trupe, prilikom čega se ne libi da se zauzme za svoje vojnike, piše Institut za proučavanje rata, a prenosi Jutarnju.

Ruski izvori su tvrdili da 106. divizija deluje na području Bahmuta, a ISW je nedavno primetio da ta divizija učestvuje u obrani od ukrajinskih napada na severnom krilu Bahmuta.

Rođaci mobilizovanih obratili su se predsedniku Putinu i ministru obrane Šojguu zbog loših uslova i nedostatka opreme u jedinici. Nezadovoljstvo uslovim u područjima gde se ruske snage brane od ukrajinske protivofanzive možda je pdstaklo Seliverstova da se obrati ruskom vojnom vrhu, a to je možda doprinelo njegovoj smeni, spekuliše ISW pozivajući se na ruske izvore.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

No post found!