Podeli vest

Putnicima na letu “Junajted Erlajnza” propao je plan da novu 2024. godinu dočekaju dva puta, tako što bi prešli datumsku granicu koja se proteže preko Tihog okeana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Njihov avion trebalo je da poleti sa ostrva Guam, američke teritorije u zapadnom Pacifiku, u 7:35 ujutro 1. januara 2024. i da sleti u Honolulu, na Havajima, gde bi u tom trenutku bilo 18:50, ali još uvek 31. decembra prethodne godine.

“Živi se samo jednom, ali Novu godinu možeš proslaviti dva puta!” piše na tvitu koji je “Junajted erlajnz” objavio prošle nedelje za let UA200, podseća CNN.

U posebnoj objavi na Instagramu, za isti let je pisalo: “Putovanje kroz vreme je stvarno.”

Skakanje u vremenskoj zoni za Novu godinu nije nova praksa – svake godine nekoliko avio-kompanija nudi putnicima priliku da ponove svoje novogodišnje proslave, a avionske posade ponekad obeležavaju tu priliku više puta na jednoj ruti. Međutim, oni koji su krenuli letom UA200 na kraju su se razočarali.

Let je kasnio, pa je poleteo sa Guama u 13:49. 1. januara, a u Honolulu stigao takođe 1. januara, u 00:34, propuštajući ponovno odbrojavanje do ponoći.

Nekoliko putnika je nakon toga iznelo svoje pritužbe na platformi Iks, nekadašnjem Tviteru. Avio-kompanija je odgovorila tako što je putnicima ponudila pomoć pri ponovnoj rezervaciji. Putnici na drugim sličnim letovima imali su više sreće.

Na primer, let CKS872 kompanije “Kataj Pacifik”, koji je poleteo iz Hongkonga nešto nakon 1 sat posle ponoći 1. januara, stigao je u San Francisko u 20:22. 31. decembra, dok je let NH106 kompanije “Ol Nipon Ervejz”, koji je poleteo iz Tokija u 00:48 1. januara i sleteo u Los Anđeles u 17:12. 31. decembra 2023.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: