Produženi uskršnji vikend polako se privodi kraju i svi koji su krajem prošle nedelje krenuli na odmor i ka turističkim odmaralištima danas se vraćaju kućama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Iz Auto-moto saveza ističu da najveću koncentraciju vozila očekuju u popodnevnim i prvim večernjim satima, a pojačan talas saobraćaja biće na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, a zatim i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom.

“Danas je dan povratka posle uskršnjih praznika i sigurno je da će tokom dana biti pojačanog saobraćaja. Najveću koncentraciju vozila očekujemo u popodnevnim i prvim večernjim satima, ali će saobraćaj već od 10-11 časova krenuti sa pojačanjem na svim važnim, frekventnim putevima, kao i na prilaznim putevima ka većim gradovima”, rekao je za Tanjug Jovica Mitić iz Auto-moto Saveza Srbije.

On je istakao da se savetuje svim vozačima da u tim satima pojačanog saobraćaja, kada je dosta vozila na auto-putevima, graničnim prelazima i naplatnim stanicama, budu strpljivi i voze opereznije jer ima dosta deonica na kojima je saobraćaj izmenjen upravo zbog radova. Mitić je naveo da na tim deonicama zbog usporenog saobraćaja može doći do formiranja kolena, a kod vozača se stvara jedna vrsta nervoze.

“Makimalno se pridržavajte ograničenja u brzini, poštujte vozače, saobraćajne propise i vožnju prilagodite uslovima na putu”, istakao je Mitić. Naveo je da će, prema najavi RHMZ-a, celog dana biti kiše, pa će vozače pratiti mokri kolovozi, a samim tim i usporena vožnja.

“Trenutno su svi prilazni putevi većim gradovima prohodni, autoput Miloš Veliki, kao i autoput Beograd-Niš u normalnom stanju. Ima radova kod Aleksinca i Aleksinačkih rudnika, tu se saobraćaj preusmerava ka Nišu. Usporenu vožnju očekujemo i na delu autoputa između Požarevca i Velike Plane, gde se takođe radi i vrši preusmeravanje. Za one koji dolaze iz pravca Crne Gore ili Zlatibora uobičajeno se između Zlatibora i Užica formiraju kolone i potrebno je da vozači imaju strpljenja. Na naplatnim stanicama se trenutno prolazi bez zadržavanja”, rekao je Mitić.

Dodao je da, prema informacijama dobijenim od Uprave granične policije, na graničnim prelazima na našim terminalima nema zadržavanja, ali se očekuje pojačan talas saobraćaja na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, a zatim i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom. Prema rečima Mitića, to će usloviti zadržavanja duža od 30 minuta, na šta vožači moraju biti spremni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: