Podeli vest

Rad od kuće štedi vreme koje bi bilo potrošeno za putovanje na posao u proseku 72 minuta dnevno širom sveta, najviše u Kini – 102 minuta dnevno, a najmanje u Srbiji – 51 minut, pokazali su rezultati nove studije koju je danas objavio Blumberg.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kompjuter
Foto: Pixabay

U SAD je takođe zabeležena relativno niska ušteda od 55 minuta, pokazala je studija koju je ovog meseca objavio američki Nacionalni biro za ekonomska istraživanja.

Rad na daljinu širom sveta uštedeo je u proseku više od sat vremena dnevno 2021. i 2022. godine.

Tim ekonomista iz Evrope, Meksika i SAD, uključujući Nikolasa Bluma sa Univerziteta Stanford, izračunao je dnevno vreme putovanja na posao na osnovu anketa radnika u 27 zemalja u poslednje dve godine.

Kada se uzmu u obzir oni koji nikada nisu radili na daljinu u tom vremenskom periodu, ekonomisti procenjuju da je rad od kuće uštedeo oko dva sata vremena putovanja po radniku, nedeljno.

Ekonomisti ocenjuju da će to biti prepolovljeno nakon što se pandemija završi s obzirom na planove poslodavaca da vrate osoblje na radna mesta u firmama.

Oko trećina radnika je vreme ušteđeno na osnovu rada od kuće iskoristilo za odmor i zabavu, a 11 odsto na negu, pokazalo je istraživanje.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: