Podeli vest

Prema pisanju beogradskih medija sednica Vlade na kojoj se odlučivalo o smeni ministar privrede Radeta Baste protekla je burno, a jedan od ministara napustio je sednicu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

rade basta
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ARHIVA

Navode da je sednu Vlade na koj se raspravljalo o smeni Baste demonstrativno napustio ministar za brigu o nedovoljno razvijenim opštinama iz redova socijalista Novica Tončev, donekle je potvrdio i sam Basta.

On je na svom Twitter nalogu, uz postavljen tekst o toku sednice vlade , poslao poruku svom doskorašnjem kolegi Ivici Tončevu.

“Hvala, kolega, na podršci”, napisao je kratko Basta.

Nije do kraja poznato šta je razlog zbog koga je i da li je zaista Tončev napustio sednicu, a beogradski mediji spekulišu da je Tončev smatrao da tu funkciju i dalje treba da obavlja neko iz redova koalicije SPS i Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Da podsetimo Rade Basta je obavljao je dužnost ministra privrede, a akon što je u javnost izašao sa stavom da Srbija treba da uvede sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu usledila je odluka o isključenju iz Vlade.

Dužnost ministra privrede do imenovanja novog, a za šta postoji zakonski rok od 15 dana, obavljaće aktuelni ministar finansija Siniša Mali.

Basta je po izlasku iz Vlade formirao pokret Evropski put (PEP) i istakao da će izaći na sve predstojeće izbore i da će ovaj prerasti u stranku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: