Podeli vest

Stjuardese imaju reputaciju da su uvek ljubazne, bez obzira na sve. Ali kakvo ponašanje putnika izaziva njihovu nervozu? Američki turistički časopis „ Travel + Leisure “ objavio je istraživanje o posebno nepopularnom ponašanju putnika u avionu.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

avion
Foto: PixaBay

Istraživanje je pokazalo da su ovo najgore stvari koje možete uraditi u avionu.

Očekujte sveobuhvatnu negu

Let je odložen , putnica iza vas je veoma nervozna oko toga da li će stići na svoj let sa presedanjem i svake sekunde zove stjuardesu. Totalno dosadno. Ne samo za vas. Prema istraživanju, zahtevanje svestrane podrške od letačke posade jedno je od najnepopularnijih ponašanja.

Zašto? Pa jednostavno je – posada jednostavno nema informacije. Kada tu informaciju dobije, posada je u manje od minuta podeli sa putnicima.

Hrana “van radnog vremena”

Prespavali ste posluženje, sad vam grči stomak i tražite od člana posade da vam zagreje obrok? To vas baš i ne čini popularnim, jer to znači dodatni posao za kabinsko osoblje. Ono što se često zaboravlja: ​​posebno sa kratkim letovima, posada ima gust raspored.

Takođe, prema anketi, zahtev za vodom odmah nakon ukrcavanja posebno nervira.

Fizički kontakt sa članovima posade

Da bi skrenuli pažnju na sebe, neki putnici u avionu ponekad zgrabe za ruku ili čak nogu člana posade. Ovo ponašanje takođe završava na listi i stvari koje stjuardese doživljavaju kao izuzetno neprijatno.

Intervjuisani članovi posade ističu da nose etiketu sa imenom tako da vam ništa ne smeta da ih pozovete imenom. Svakako, ako ne vidite ime iraz „izvinite“ takođe funkcioniše veoma dobro“, ističu članovi posade.

Foto: Pexels

Rano ustajanja i odvezivanje pojasa

Otkopčavanjem pojasa dok su znaci za pojaseve upaljeni, nećete baš usrećiti posadu. Ako su znakovi upaljeni – tokom poletanja, sletanja i turbulencije – postoji povećan bezbednosni rizik i možete se povrediti ako koristite toalet ili idete do sedišta drugih putnika.

Prema rečima nemačke stjuardese koju je intervjuisao „Travelbook”, rano ustajanje nakon sletanja je potpuno besmisleno jer su vrata i dalje zaključana tako da niko ionako ne može da izađe. „Takođe može biti prilično opasno ako, na primer, morate da se zaustavite u hitnim slučajevima“, objašnjava ona.

Pomoć oko teškog prtljaga

Vaš ručni prtljag je prilično težak – praktično je da pored vas stoji stjuardesa i sigurno može da vam pomogne? Za vas, da, ali ne i za njih: ovo je zadatak koji ne spada u profil posla stjuardesa. Prema „Travelbooku“, neke polise osiguranja avio-kompanije čak ne pokrivaju nesreću ako se član posade povredi dok je podizao prtljag.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: