Podeli vest

Radnici ugostiteljskog sektora Instituta “Simo Milošević” od danas su u štrajku dok ostali segmenti ove zdravstvene institucije u štrajk stupaju od 25. marta, kada će biti prekinut prijem pacijenata na svim odeljenjima, osim dečjeg.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

To je podgoričkim Vijestima rekla predsednica Sindikata Instituta Igalo Marija Obradović. Ona je pojasnila da su zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, novembarsku platu dobili 25. decembra prošle godine, a to je ujedno i poslednja koju su primili, pa im kasni isplata tri zarade.


Ugostiteljski sektor Instituta je odluku o štrajku najavio proteklih dana, dok su ostali segmenti odluku predali juče. Obradović je naglasila da je odluka o štrajku doneta na osnovu sastanka Izvršnog odbora Sindikata, koja je održana pre dva dana.


“Štrajk će stupiti na snagu deset dana od donošenja odluke, što je 25. mart. Od tog momenta će se raditi na nivou minimalnog procesa rada, a to će podrazumevati prestanak prijema pacijenata, osim dečjeg odeljenja, od 25. marta. Pacijenti koji se u momentu započinjanja štrajka zateknu u Institutu, dobiće u potpunosti sve terapije koje do tada budu imali”, istakla je Obradović i naglasila da se slično desilo i prošle godine, kada je kasnila isplata tri plate.


Vlada je na sednici početkom februara donela odluku o formiranju Komisije za rešavanje statusa Instituta, čiji je zadatak da prati i analizira stanje u ovoj ustanovi, predlaže i daje sugestije za aktivnosti.


Ova Komisija je juče održala radni sastanak potpredsednika Vlade i ministara sa premijerom Milojkom Spajićem kako bi ga upoznali sa problemima u Insitutu. Sastanak je međutim kako saznaju Vijesti, bio samo međukorak dok se sednica Komisije na kojoj će se finalizovati zaključci za ovu zdravstvenu instituciju, očekuju u narednim danima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: