Podeli vest

Američkog predsednika, koji sebi dozvoljava da svojim komentarima podstiče haos, teror i destrukciju u drugoj zemlji, treba podsetiti na večne reči osnivača Islamske Republike, koji je Ameriku nazvao velikom sotonom, rekao je Raisi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

irak
Foto: Pixabay

Predsednik Irana Ebrahim Raisi optužio je danas američkog predsednika DŽozefa Bajdena za podsticanje “haosa, terora i razaranja” u Iranu, izvestila je agencija IRNA.

“Američkog predsednika, koji sebi dozvoljava da svojim komentarima podstiče haos, teror i destrukciju u drugoj zemlji, treba podsetiti na večne reči osnivača Islamske Republike, koji je Ameriku nazvao velikom sotonom”, rekao je Raisi, preneo je Rojters.

Bajden je juče izjavio da su protesti u Iranu zbog smrti 22-ogodišnje Mahse Amini bili iznenađujući i da SAD podržavaju hrabre iranske žene.

Takođe je rekao da Iran mora da okonča nasilje nad svojim građanima tako što će jednostavno poštovati njihova ljudska prava.

U protestima u Iranu poginulo je više od 100 ljudi na osnovu podataka grupe Iran hjuman rajts sa sedištem u Oslu.

Hapšenja demonstranata su nastavljena uprkos pozivu Amnesti internešenela da budu obustavljena, kao i ubijanja maloletnika jer je u protestima poginulo njih najmanje 23.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: