Podeli vest

Goran Rakić je izjavio da za Srbe i srpsku decu na Kosovu i Metohiji nema mira ni za vreme praznika.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RAKIĆ SRPSKA LISTA
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ARHIVA

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da za Srbe i srpsku decu na Kosovu i Metohiji nema mira i da ga na žalost nije bilo ni juče na Badnji dan, a ni jutros kada je napadnut još jedan mladić, Stefan Tomić iz Klokota.

“Posetili smo danas Stefana i Miloša i poželeli smo im brz oporavak i da što pre dođu u svoje domove”, rekao je Rakić novinarima posle posete dvojici srpskih dačaka koji su juče ranjeni u pucnjavi iz automobila u okolini Štrpca. Dodao je da je srpski narod na KiM godinama ugnjetavan i proterivan.

“Na sve načine pokušavaju da nas proteraju sa ovih prostora. Imam poruku za one koji ne žele Srbe na ovim prostorima – decu vam nećemo zaboraviti nikada i nikada vam nećemo oprostiti ono što ste juče uradili. Pozivam sve nadležne organe, pre svega međunarodnu zajednicu i Kfor da pojačaju svoje prisustvo, da ne pomažu tako što će dati saopštenje i osuditi nekoga, već tako što će na terenu pokazati da im je zaista stalo da zaštite srpski narod i ostali nevećinski živalj”, kazao je Rakić.

Zahvalio se onima koji su ostali da žive na KiM i dodao da ne bi želeo ništa više da govori o tome na današnji praznik. “Mir Božiji, Histos se rodi! Srećan praznik”, poručio je Rakić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: