Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da bi Albanija stala u odbranu privremenih prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije i upotrebi oružje i dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

”Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje”, rekao je Rama za televiziju ATV.


On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa tzv. Kosovom i da je ”svaki napad na Kosovo napad na Albaniju”.
”Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika”, dodao je Rama.


On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi ”postali respektabilniji” na međunarodnom planu.
Prema njegovim rečima, vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji bio je “korak unazad za Kosovo”.
”Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gde ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica”, rekao je Rama za albanski tv kanal.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: