Podeli vest

Premijer Albanije Edi Rama rekao je večeras da nikada nije proglasio “zatvorenom” Inicijativu Otvoreni Balkan, ističući da su njegove prethodne izjave pogrešno shvaćene.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rama
Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Govoreći na završnoj konferenciji godine u Tirani, Rama je rekao da je tek danas “saznao da je otpisao Otvoreni Balkan”, preneo je Reporteri.
“Meni se ne čini da sam zatvorio bilo kakvo poglavlje, čak sam i objasnio da sam Otvoreni Balkan nije otvoren i ne zaključava ga ključem jedna osoba ili jedna strana”, istakao je Rama.


Novinari su ga pitali o njegovoj izjavi u julu kada je rekao da je Otvoreni Balkan inicijativa da se “progura dalje Berlinski proces i da je ispunio misiju zbog koje je rođen”.
“Nikada nisam rekao da sam zatvorio Otvoreni Balkan, to je smešan izraz. Rekao sam nešto sasvim drugo, izričit sam bio kada sam rekao da je inicijativa ispunila svoju misiju”, poručio je Rama.


Inicijativa Otvoreni Balkan pokrenuta je oktobra 2019. godine u Novom Sadu, a potpisali su je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i tadašnji premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ