Podeli vest

Albanski premijer Edi Rama potvrdio je danas da je otkazana zajednička sednica vlade privremenih prištinskih institucija i albanske vlade koja je bila planirana za sutra jer Aljbin Kurti nije pristao na promenu formata.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rama
Foto: Shutterstock

Pre njegovim rečima, on je pozvao Kurtija da se sutra, zajedno sa prištinskim ministrima odbrane i spoljnih poslova, sastanu u užem formatu, ali premijer privremenih prištinskih institucija je insistirao da se sastanak održi onako kako je planirano. Rama je istakao da je međunarodna zajednica na ivici da izgubi strpljenje i da bi brzo mogle da uslede kazne, pa čak i sankcije za Prištinu, te da je od zapadnih država tražio da ne idu ka tome i da mu daju još vremena, prenosi Reporteri.

“Možda to nije konačan odgovor premijera. Nadam se da ćemo se sastati kako bismo razgovarali o našim stavovima”, rekao je Rama na konferenciji za medije, prenosi Euronews Albania.

On je poručio da sednica ne može da bude održana u predviđenom formatu jer nije trenutak da se pravi sastanak kao da se ništa ne dešava, usled pogoršanja odnosa tzv. Kosova i čitave evroatlantske zajednice. Istakao je da je Tirana “100 odsto” protiv načina na koji postupa prištinska strana, te da Albanija nije izolovana od evropske zajednice.

“Odnosi Albanije i Kosova su bratski, ali Albanija je zemlja koja je neodvojivi deo evroatlantske zajednice, koja je članica NATO-a i nema šanse da će se Albanija udaljiti od evroatlantske zajednice”, poručio je Rama.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: