Podeli vest

Uprava crnogorske policije raspisala je međunarodnu Interpolovu poternicu za četiri osobe iz Loznice za koje se veruje da su letos prokopali tunel u centru Podgorice kako bi se domogli depoa zgrade Višeg suda.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Government of Montenegro via AP

Interpolove poternice su raspisane za Milanom i Veljkom Markovićem, Dejanom Jovanovićem i Vladimirom Erićem, prenose Vijesti.

Vijestima je u Ministarstvu pravde saopšteno da su oni prošlog petka – 29. septembra dali saglasnost Upravi policije da preko Interpola raspiše međunarodne poternice za odbeglom grupom iz Srbije.

Saglasnost Ministarstva pravde data je samo dan nakon što je Osnovni sud u Podgorici, po zahtevu tužioca Marka Mugoše, odobrio odluku da se preko međunarodnih policijskih kanala uputi potraga za onima koji se sumnjiče da su tokom avgusta i desetak dana septembra prokopali tajni prolaz od suterena zgrade do depoa Višeg suda.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici četvoricu begunaca iz Loznice, koji u Podgorici nisu imali prijavljeno prebivalište, za sada tereti da su iz lagera suda odneli 15 pištolja i tri puške, ali i deo spisa krivičnih predmeta, koji su čuvani u podrumu hrama crnogorskog pravosuđa. U ovom predmetu pritvor je određen samo Podgoričaninu Predragu Mirotiću, za kojeg se sumnja da je kopačima iz Srbije pružao logističku podršku tokom obavljanja posla. Policija traga i za jednom ili čak i dve ženske osobe, čije su fotografije objavljene u medijima, zbog sumnje da su imale svoju ulogu u kriminalnom projektu.

Policija i tužilaštvo još nisu obelodanili ko je naručio posao, kao ni ko je sve bio uključen u organizaciju zahtevnog poduhvata.

Članovi te grupe terete se za kriminalno udruživanje, krađu i sprečavanje dokazivanja za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje pet godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: