Najnoviji pregled tržišta elektronske komunikacije Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pokazuje da je svaki pretplatnik u proseku razgovarao 2,1 minuta dnevno fiksnim telefonom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FIKSNI TELEFON
Foto: Pixabay

U četvrtom kvartalu prošle godine broj pretplatnika kao i ostvareni saobraćaj u fiksnoj telefoniji nisu se značajno promenili u odnosu na prethodni kvartal pa je 2,36 miliona pretplatnika ostvarilo oko 460 miliona minuta razgovora, što znači da je svaki pretplatnik u proseku razgovarao 2,1 minuta dnevno, pokazuje najnoviji pregled tržišta elektronske komunikacije Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Kada je reč o mobilnoj telefoniji zabeležen je blagi pad broja aktivnih korisnika, a 8,607 miliona aktivnih korisnika ostvarilo je oko 5,3 milijardi minuta razgovora u domaćem i međunarodnom saobraćaju i poslalo oko 1,25 milijardi SMS poruka.

Mobilni pretplatnici su u proseku dnevno razgovarali oko 6,8 minuta i slali 1,6 SMS poruka. Struktura pretplatnika fiksne telefonije se nije značajnije promenila pa su i u četvrtom kvartalu 87 odsto pretplatnika činila fizička lica, odnosno privatni korisnici.

U mobilnom saobraćaju broj postpejd korisnika je u četvrtom kvartalu iznosio 5,2 miliona i blago je porastao u odnosu na prethodni, dok je broj pripejd korisnika smanjen i iznosio je 3,3 miliona.

Struktura postpejd korisnika nije se značajnije promenila, pa je broj privatnih korisnika iznosio 3,8 miliona, a poslovnih 1,4 miliona. Broj pretplatnika fiksnog širokopojasnog interneta blago je porastao u četvrtom kvartalu i iznosio je oko 1,92 miliona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: