Podeli vest

Izvršni direktor Tiktoka i šef antimonopolske politike EU razgovarali su o “agresivnom” prikupljanju podataka i nadzoru u SAD.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tik tok
Foto: Pixabay

Izvršni direktor Tiktoka Šou Zi Ču i šef antimonopolske politike EU Margaret Vestager razgovarali su danas o “agresivnom” prikupljanju podataka i nadzoru u SAD, saopštila je Evropska komisija.

Video aplikacija, koja je u vlasništvu kineskog tehnološkog konglomerata “Bajt Dans”, priznala je da su neki njeni zaposleni nedozvoljeno pristupili korisničkim podacima dvojice novinara kako bi pokušali da utvrde odakle cure informacije medijima, preneo je Rojters.

Ova kompanija je prethodne tri godine pokušavala da uveri Vašington da privatne podatke američkih državljana ne može koristiti, niti im može pristupiti Kineska komunistička partija, niti bilo koje telo pod kontrolom Pekinga.

“Cilj sastanka sa ljudima iz TikToka je bio da se utvrdi na koji način kompanija ispunjava svoje obaveze u skladu sa regulativama Evropske komisije. Na sastanku se govorilo i o zaštiti podataka, između ostalog”, navela je Evropska komisija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: