Podeli vest

Mnogi zvaničnici reagovali su na pisanje dnevnog lista “Danas” o prisustvu sina predsednika Srbije Danila Vučića na proslavi Dana Republike Srpske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

politika
Foto: Shutterstock

Na pisanje dnevnog lista “Danas” o prisustvu sina predsednika Srbije Danila Vučića na proslavi Dana Republike Srpske reagovali su mnogi zvaničnici koji su poručili da su napadi na Danila Vučića napadi na Srbiju i pokušaji da se diskredituje predsednik Aleksandar Vučić.

Premijerka Ana Brnabić je na svom Tviter nalogu ukazala da je u ponedeljak predsednik Vučić objasnio da Danilo nije bio član državne delegacije, dodajući da to nije sprečilo “Danas” da objave neistine.

“Juče je predsednik objasnio da Danilo nije bio član državne delegacije. To nije sprečilo “Danas” da objave čitavu stranu laži i uvreda na Danilov račun.Danilo, gospod(đ)o iz ‘Fenomena Danas’, je mladić za primer – vaspitan, požrtvovan, pažljiv, za razliku od vaših ‘veličina'”, napisala je premijerka.

Dodala je da kada list kao što je ”Danas” koji tekst počinje osudom Dana Srpske kaže da nema ugled dobrog mladića, onda je to ustvari pohvala.

“Mada, kada kažu da ‘nemate ugled dobrog mladića’, oni koji tekst počinju osudom Dana RS, a završavaju time da je Srbija propalo društvo – onda je to za sve koji u Srbiju verujemo, a Srpsku volimo – velika pohvala. Milion puta lažite i kudite Danila, milion puta ćemo odgovoriti”, naglasila je premijerka.

Na pisanje lista “Danas” reagovao je i član Predsedništva SNS-a i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je naveo da je svakom pristojnom čoveku u Srbiji mučno kada vidi kako takozvani slobodni mediji, a zapravo, kako je rekao, ”tajkunske fabrike mržnje”, besomučno udaraju po članovima porodice predsednika Aleksandra Vučića.

“Svako razuman shvata da pokušaji da se neosnovanim napadima na decu isprovocira ili diskredituje otac za krajnji cilj imaju da se traumatizuje i podeli Srbija. Te bljuvotine i izlivi mržnje po pravilu stižu iz iste kuhinje u kojoj se svakodnevno smišljaju napadi i paskvile protiv Srba na Kosovu i Metohiji, naše crkve, našeg nacionalnog jedinstva i svega drugog što naš narod čini boljim, jačim i uspešnijim”, naveo je Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Kako je dodao, da apsurd bude veći, upravo se oni koji bi sinu predsednika Srbije uveli zabranu kretanja i uskratili ljudska i građanska prava predstavljaju kao ekskluzivni branitelji demokratije i ljudskih prava. Ističe da ta podvala neće proći jer, kako kaže, ”Srbija odbija da postane tajkunska kaljuga” i zemlja u kojoj će sve što je svakome normalnom i pristojnom drago i sveto biti pljunuto i zgaženo.

“Odbrana svačije, ne samo predsednikove porodice, jeste zato sastavni deo borbe za uspešnu i pristojnu Srbiju, u kojoj najgori i najnemoralniji neće imati moć da klevetaju, sude i presuđuju svakome ko im se ne dopada ili stoji na putu njihovim pljačkaškim namerama”, poručio je Petković.

Ambasador Srbije u SAD i potpredsednik Glavnog odbora SNS-a, Marko Đurić snažno je osudio kontinuiranu i, kako navodi, političkim ciljevima inspirisanu kampanju širenja mržnje protiv sina i članova porodice predsednika Srbije.

“Odsustvo argumenata, kadrova, ideja i rezultata onih koji to čine nisu i nikada neće učiniti prihvatljivim ovakav način političkog delovanja. Kao građanin Srbije i ponosni pripadnik SNS, stojim uz članove porodice Vučić i zalažem se za najširu moguću osudu ovakve kampanje, kao i momentalno napuštanje ovakvih, za pojedince oštećujićih, a za društvo toksičnih, metoda političkog delovanja”, naveo je Đurić.

Član Glavnog odbora SNS-a Bratislav Jugović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo je da je Danilo Vučić u ponedeljak bio tamo ”gde bi i on voleo da bude njegovo dete kad odraste”. Kako ističe, to će reći svaki otac ”koji reč otadžbina tumači kao zemlju otaca naših”.

“Danilo Vučić je meta samo zato što je sin Aleksandra Vučića. Danas se Danilo nalazi tamo gde bi na njegovom mestu želela da se nađe većina njegovih vršnjaka. Danilo Vučić je meta zato što će srpska vojska na čijem je čelu njegov otac biti značajno snažnija i bolje plaćena. Napadi na Danila Vučića su zapravo napadi na Aleksandra Vučića i na narod srpski”, naveo je Jugović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ