Podeli vest

U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku u toku je realizacija redovne godišnje obuke lica iz rezervnog sastava Vojske Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

obuka
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Obuka se izvodi kako bi rezervni sastav osvežio znanja stečena tokom odsluženja vojnog roka, upoznao se sa savremenim načelima upotrebe jedinica i obučio u radu na novim sredstvima u naoružanju Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na obuci se nalaze vojnici pešadije, artiljerije, oklopnih jedinica, inžinjerije i logističkih službi.

“U skladu sa vojnoevidencionim specijalnostima, vojnici se osposobljavaju za izvođenje taktičkih radnji na bojištu i borbenu upotrebu naoružanja roda, odnosno za realizaciju poslova iz domena logistike, prevashodno na rekonzervaciji i opravci motornih vozila, medicinskom zbrinjavanju i pripremi hrane”, ističe se u saopštenju.

Uporedo sa obukom vojnika realizuje se i osposobljavanje rezervnog starešinskog kadra, koji se na posebno modelovanim kursevima obučava za komandovanje nižim taktičkim jedinicama, dodaje se.

Obuka rezervnog sastava realizuje se na osnovu godišnjih planova, u skladu sa potrebama jedinica Vojske Srbije i odobrenim sredstvima.

Njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost vojnika i starešina u rezervi, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za izvršavanje svojih misija i zadataka, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: