Podeli vest

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da se na najvećem Međunarodnom sajmu prehrambene industrije “ANUGA” u Kelnu ove godine predstavlja rekordnih 36 srpskih firmi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Kako se navodi, kompanije iz Srbije svoju izvoznu ponudu predstavljaju u dve hale – u jednoj gotove proizvode, a u drugoj smrznute.

U širokom asortimanu spskih gotovih proizvoda koji se predstavljaju su med i dijetetski proizvodi na bazi meda, voćni sokovi, organski džemovi i testenine, pasterizovani kiseli program, sušeno voće i pečurke, dečija hrana, koncentrati od voća i pirei, konditorski proizvodi, čajno pecivo, čokoladirano voće, vino, musli, ovsene kaše, čokolada, kao i asortiman smrznutog voća i povrća, torti i kolača.

Cilj ovogodišnjeg nastupa firmi iz Srbije na sajmu, kako je kazala predstavnica PKS Zorana Delić, je promocija i povećanje izvoza srpske prehrambene industrije na tržištima pre svega Nemačke i cele EU, ali i upoznavanje sa svetskim trendovima i inovacijama u prehrambenoj industriji.

“Na ovogodišnjem sajmu u Kelnu, Srbija se predstavlja sa rekordnim brojem izlagača na Nacionalnim štandovima, a imajući u vidu kvalitet naše ponude, realno je očekivati veliki broj sastanaka i poslovnih kontakata, kao i dogovore za nove izvozne poslove”, kazala je Delić.

Ona je navela i da Sajam “ANUGA” pruža mogućnosti srpskim kompanijama da se upoznaju sa novim proizvodima i tehnologijama, pronađu nove poslovne prilike, upoznaju nove dobavljače za evropsko i druga inostrana tržišta, ali i da sagledaju svoju poziciju u odnosu na tržišnu utakmicu i konkurenciju.

U saopštenju se podseća da PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) već tradicionalno organizuju učešće naših kompanija na Sajmu “ANUGA” u Kelnu koji ove godine traje od 7. do 11. oktobra.

“ANUGA ” je najveći svetski sajam prehrambene industrije i najznačajniji za sve proizvođače širom sveta, a održava se svake druge godine u Kelnu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenica…