Podeli vest

Francuska organizacija za zaštitu konkurencije objavila je danas da je kaznila američku kompaniju Gugl sa 250 miliona evra zbog kršenja pravila Evropske unije o intelektualnoj svojini.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gugl
Foto: Shutterstock

Nadzorni organ je saopštio da je Gugl prekršio četiri od sedam obaveza koje su ranije dogovorene u okviru sporazuma o poravnanju sa pojedinim velikim francuskim novinskim organizacijama kao što je Frans pres (AFP).

Gugl prema tvrdnjama regulatora, između ostalog, nije pružio transparentne informacije francuskim izdavačima, prenosi Frans 24. Američka kompanija se obavezala da neće osporiti odluku i predložila je niz mera za otklanjanje određenih nedostataka, dodala je francuska organizacija za zaštitu konkurencije.

Pojedine novinske organizacije u Francuskoj su ranije pokrenule postupak protiv Gugla zbog navodnog kršenja autorskih prava u vezi sa onlajn sadržajima. Američki tehnološki gigant je 2022. odustao od žalbe na kaznu od 500 miliona dolara zbog kršenja autorskih prava i činilo se da je time ceo spor okončan, ali francuski regulator je sada zaključio da Gugl nije ispunio uslove iz sporazuma o poravnanju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: