Podeli vest

Savet REM-a će o kršenju izborne tišine obavesti nadležni državni organ

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TV
Foto: PixaBay

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) saopštio je danas da su televizije B92 i Hepi prekršile izbornu tišinu prikazivanjem izbornog programskog sadržaja u petak 1. aprila.

Na današnjoj sednici Saveta utvrđeno je da su prikazivanjem izbornog programskog sadržaja u emisijama Presek, odnosno Dobro jutro, Srbijo, TV B92 i Hepi prekršile izbornu tišinu čime je učinjena povreda člana 6. stav 3. Zakona o izboru narodnih poslanika.

TV Hepi reprizirala je 1. aprila iza ponoći emisiju Dobro jutro, Srbijo, premijerno emitovanu prethodnog dana, sa programskim segmentima u kojima su učesnici komentarisali izbornu kampanju i opredeljivali se za pojedine učesnike.

U saopštenju REM-a se navodi da je TV B92 u emisiji Presek emitovanoj 1. aprila objavila istraživanja procene izlaznosti i rezultata izbora, kao i predizborne aktivnosti kandidata za poslanika sa proglašenih izbornih lista.

Savet REM-a će o kršenju izborne tišine obavesti nadležni državni organ shodno odredbama Zakona o izboru narodnih poslanika.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: