Podeli vest

Kompanija Reno pristala je da prilikom preraspodele smanji svoj udeo deonica u kompaniji Nisan motor co., kako bi se smanjile dugogodišnje trzavice u savezu sa tom kompanijom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RENO
Foto: Pixabay

Kako prenosi Blumberg, svaki od partnera će zadržati po 15 odsto udela, dok će Reno ostatak svog udela preneti u francuski trast radi koordinisane prodaje.

U saopštenju se navodi i da je potrebno da taj plan usvoje odgovarajući odbori kompanija.

Dodaje se da Reno, Nisan i mlađi partner iz alijanse Mitsubishi Motors Corp. planiraju da napreduju kroz saradnju na specifičnim projektima, uključujući Indiju, Južnu Ameriku i Evropu. Nisan će takođe ulagati u Renoovo preduzeće za električna vozila i softver, a kako bi postao i strateški akcionar.

“Promena strukture kapitala trebalo bi da pomogne da alijansa ostane održiva, održavajući sinergiju i otvarajući strateške mogućnosti na obe strane. Reno je odoleo pritisku i sada je u poziciji da bolje alocira višak kapitala za rast i akcionare”, rekao je analitičar Džefrija Filip Hušoa.

Blumberg navodi da će se konačni sporazum pozabaviti neravnotežom moći koja je dugo mučila rukovodioce u Japanu.

Iako Reno drži veći udeo od 43 odsto sa pravom glasa, Nisan proizvodi više automobila dok poseduje 15 odsto udela u francuskom proizvođaču automobila bez prava glasa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ ODBRANIO TITULU NA VIMBLDONU

Španski teniser Karlos Alkaraz osvojio je drugi uzastopni pehar na Vimbldonu pošto je u reprizi prošlogodišnjeg finala ponovo pobedio Novaka…