Podeli vest

Francuski proizvođač automobila Reno očekuje rast prodaje električnih vozila u 2023. godini, uprkos slabljenju ekonomije i padu potrošnje, a to planira da ostvari tako što će spustiti cene, naveo je izvršni direktor Renoa Fabris Kambolive.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Reno Renault
Foto: Shutterstock

Kambolive očekuje da će smanjenje troškova Reno učiniti konkurentnijim na tržištu e-vozila, prenoseći uštede na kupce.

Reno grupa radi na ponudi e-automobila za 25.000 evra.

“Od početka godine primetili smo sve veću potražnju za električnim automobilima”, rekao je Kambolive u intervjuu za magazin Autogazet. Reno će, iz tog razloga, kako se očekuje nastaviti da beleži rast prodaje e-automobila u 2023. godini.

U prilog im ide i to što se snabdevanje poluprovodnicima poboljšava i što će smanjiti cenu i proizvođaču i kupcima, naveo je on

“Ne samo da ćemo biti u mogućnosti da dodatno smanjimo troškove e-automobila, već i fiksne troškove kompanije“, rekao je Kambolive.

Magazin podseća da Reno trenutno prolazi kroz transformaciju i planira da se podeli na nekoliko nezavisnih jedinica.

Odeljenje za električne automobile i softver Ampera trebalo bi da bude izdvojeno u drugoj polovini godine, a zatim da izađe u javnost.

Prodajna cena nove električne verzije modela vozila R5 trebalo bi takođe da bude manja i to od 30.000 evra, prenose Nezavisne novine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ