Podeli vest

Republika Srpska biće privlačna destinacija u zimskoj turističkoj sezoni sa mnogobrojnim manifestacijama i programima koje gradovi najavljuju za doček Nove godine na trgovima, kažu u Turističkoj organizaciji Srpske.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

planina
Foto: Pixabay

Zimska sezona počinje velikim otvaranjem na Olimpijskom centru “Јahorina” manifestacijom “Јahorina Ski Opening” koja će biti održana od 1. do 4. decembra.

Iz Turističke organizacije za Srnu su rekli da će na Јahorini ove godine nastupiti velike regionalne zvezde “Prljavo kazalište”, Marija Šerifović i Željko Јoksimović.

“I u drugim ski-centrima, Ski-centru ‘Ravna Planina’, Nacionalnom parku ‘Kozara’, sve je spremno za doček ljubitelja zimskih sportova”, rekli su iz Turističkoj organizaciji.

Dodaju da su pored zimskih centara, turistima interesantne i banje, posebno one sa velnes ponudom, kao što su Banja Vrućica kod Teslića, Banja Kulaši, Banja Laktaši i Terme Ozren.

Posećene su i takozvane “siti brejk” destinacije – Banjaluka, Trebinje, Višegrad, te ponuda Etno-sela “Stanišići”.
Kada je reč o dolascima stranih turista, iz Turističke organizacije su rekli da ih je najviše kao i prethodne godine bilo iz zemalja regiona.

“Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, za period januar-mart, najviše stranih turista bilo je iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, ali i iz Nemačke, Turske i Austrije”, kažu iz Turističke organizacije.

Zabeležen je, ističu, i veći broj turista iz Mađarske, Češke, Slovačke, Holandije i Velike Britanije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: