Podeli vest

Prof. dr Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija na čiju izjavu se pozivaju mediji kada kažu da je “Chat GTP gluplji od prosečnog Srbina” demantovao je da je takav zaključak precizan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

Gostujući na televiziji Prva Prof. dr Petar Kočović objasnio je da je radio upoređivanje prirodne i veštačke inteligencije, ali da ta istraživanja ne znače da je “Chat GTP gluplji od prosečnog Srbina” .

Kočović je objasnio da prirodna inteligencija napreduje i da se koeficijent inteligencije uglavnom uzima kao prosečan. Tako se na primer kaže za stanovnika Hong Konga da imaju najviši koeficijent inteligencije od 100, a zapravo se radi o proseku.

Jenom od metoda Kočović je došao do zaključka da je prosečna inteligencija ” Chat GTP-a” između 77 i 82, jer je u dva testa dobio različite rezultate.

Analogijom prethodnih istraživanja ovog rofesora koja su pokazala da je prosek inteligencije Srba oko 87 novinari su došli do zaključka da je “Chat GTP gluplji od prosečnog Srbina”.

Ipak, Kočović podvlači da je ovo jedan od testova koji čak i kod samog Chat GTP daje različite rezultate.

Prof. dr Petar Kočović najavljuje nova opsežnija i preciznija istraživanja i Tjuringov test koji bi mogao da pokaže potpuno drugačije rezultate.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: