Podeli vest

Evropa sa nalazi pred jednom od najtežih zima u kojoj bi zbog restrikcija struje mobilne mreže privremeno mogle da ostanu bez napajanja. Da li je vreme da izvadimo stare fiksne telefone iz podruma?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencije

FIKSNI TELEFON
Foto: Pixabay

Zvaničnici telekomunikacijskog sektora zabrinuti su da bi restrikcije struje u Evropi mogle da nas dovedu da toga da privremeno ostanemo bez mreže na mobilnim telefonima.

Podaci govore da Evropa ima gotovo pola miliona odašiljača, a većina njih ima rezervne baterije koje traju oko 30 minuta, prenosi Hina.

Različite zemlje u potrazi su za različitim rešenjima kako bi prevazišle ovu situaciju.

U Francuskoj se govori o tome da će restrikcije struje biti sprovedene na po dva sata, izuzimajući bolnice, policiju, vlade i ministarstva i druge bitne ustanove, ali ne i odašljače mobilnih operatera.

Kako prenosi Hina i telekomunikacijske kompanije u Švedskoj i Nemačkoj izrazile su vladama zabrinutost zbog potencijalnih nestašica električne energije, navelo je nekoliko upućenih izvora.

Švedska već sada traži alternativu i ulaže u generatore i mobilnih baznih stanica za moguća dulja razdoblja bez struje, prenosi Rojters.

Iz svih telekomunikacionih kompanija se, za sada, šturo izjašnjavaju na koji način će se prevazići ovaj problem, a ako ga ne prevaziđu veroavtno ćemo imati povratak fiksnih telefona na velika vrata i to onih sa povezanom slušalicom i bez baze koja se napaja na struju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: