Podeli vest

Tokom retrogradnog kretanja Merkura u Jarcu, mogu se javiti problemi sa novcem, komunikacijom i planovima za putovanje tokom prazničnog perioda krajem decembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Godišnji horoskop
Foto: Shutterstock


Merkur, planeta koja utiče na način na koji komuniciramo, ušao je u retrograd od 13. decembra 2023. i tako će se kretati do 1. januara 2024. godine, u znaku Jarca. Ovo može poremetiti vaše planove za kraj godine.

Ove godine smo imali mnogo iznenađenja u astrologiji, a jedno je još na putu. Ako ste nedavno imali neočekivane probleme, to bi moglo biti zbog ovog planetarnog pomeranja. Tokom retrogradnog perioda, stvari se mogu pobrkati i možete biti neshvaćeni, ali to vas može podstaći da stare probleme sagledate na novi način. Čak i ako trenutno imate osećaj da stvari ne idu glatko, to bi zapravo moglo ispasti korisno kasnije, prenosi Hindustimes.

Kada je Merkur retrogradan u Jarcu, može doći do problema sa novcem, načinom komunikacije sa ljudima i vašim planovima za putovanja tokom praznika krajem decembra. Ali ovo takođe može biti prilika da sredite stvari pre nego što počne nova godina. Iskoristite ovo vreme da završite sve nedovršene poslove i otpustite stvari koje se ne uklapaju u vaše planove za 2024. To je poput čišćenja starog materijala da bi se napravilo mesto za sveže početke.

Poslednji retrogradni Merkur u Jarcu: Šta očekivati

 Merkur če se do 1. januara kretati između Jarca i Strelca, stvarajući neku vrstu napred-nazad pokreta. Počeo je svoje “retrogradno putovanje” 25. novembra, izazivajući vas da sanjarite veliko. Zatim je prešao u praktični Jarac 1. decembra. Od 13. do 23. decembra biće u Jarcu, a nakon toga se vraća u Strelca do 1. januara. Stvari počinju da se smiruju do 20. januara.

Ovaj retrogradni Merkur počinje istovremeno s poslednjim mladim mesecom godine, donoseći nove ideje i perspektive. Ovo je odlično vreme za početak novih stvari i postavljanje namera za budućnost. Mlad mesec u Strelcu dodaje energiju i svrhu ovom konfuznom periodu. Ali budite oprezni zbog tenzija – ponekad je najbolje fokusirati se na sebe umesto da se upuštate u konflikte.

Kada Merkur ide retrogradno u Jarcu, može biti teško držati se planova, pogotovo ako stvari deluju nejasno. Jarac želi rezultate, što vas može učiniti nemirnim. Nesporazumi se lako mogu desiti, pa siđite s gasa i nemojte žuriti s stvarima. Kada Merkur pređe u Strelca, osećaćete se optimističnije. To je dobro vreme da razmislite o protekloj godini i postavite ciljeve za narednu godinu.

Poslednji retrogradni Merkur u 2023: Šta to znači za vaš znak Zodijaka

Ovan, Rak, Vaga i Jarac: Ako ste jedan od ovih kardinalnih sunčevih znakova, retrogradni Merkur može doneti više stresa u vezi sa novcem i odnosima. To je povezano s vašim viđenjem vlastite vrednosti. Možda ćete čak razmišljati o promeni posla ili karijernog puta. Ali zapamtite, sreća se ne sastoji samo od novca. Prihvatite promene koje se poklapaju s vašim idealnim ja.

Blizanci, Devica, Strelac i Ribe: Ovi promenljivi znakovi možda imaju osećaj da su mnogo napredovali ove godine. Ljudi koji ne vide vaš napredak mogu pokrenuti stare probleme. Ali sada učite da ih pustite da budu ono što jesu. Mogući su konflikti, pa budite oprezni s rečima. Ponekad je moć u tome da ostanete tihi.

Bik, Lav, Škorpija i Vodolija: Ovaj retrogradni period može vas naterati da preispitate svoje granice. Ovi fiksni sunčevi znakovi mogu imati poteškoća u izražavanju ili osećati nesigurnost u vezi sa izražavanjem. Ovo je prilika da izgradite samopouzdanje. Da biste ostvarili svoje planove, moraćete da shvatite koje promene želite u životu i krenete od sebe. Iskoristite ovo vreme da ponovo uspostavite vezu sa sobom i promenite bilo kakve obrasce koji vas koče u odnosima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: