Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje na lokalnu pojavu ledene kiše, na području jugozapadne u istočne Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Ujutro na jugozapadu, a po podne i uveče ponegde i na istoku Srbije, moguća je lokalna pojava kiše, koja će se lediti na tlu, navodi se u upozorenju.

RHMZ je saopštio da će danas biti pretežno oblačno i hladno, u nižim predelima s kišom, ponegde i sa susnežicom i snegom, a na planinama sa snegom, uz ponovno stvaranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na državnom putu prvog reda B-21, na deonici Divljaka – Ivanjica – Javor, kolovoz je vlažan, a snega ima do 5 centimetara, saopštilo je jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Na teritoriji Ivanjice i Novog pazara, na putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Na teritoriji Zaječara učestali su sitni odroni duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, i II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. JP “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: