Podeli vest

Republička izborna komisija na večerašnjoj sednici je donela odluku da će birači sa teritorije KiM na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra glasati u Vranju i opštinama Kuršumlija, Raška i Tutin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BIRAČKA MESTA IZBORI GLASANJE
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ARHIVA

Kako je precizirano, birači sa teritorije Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga svoje biračko pravo moći će da ostvare u Vranju, a birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga u opštini Kuršumlija.

Birači sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, osim birača sa teritorije opštine Zubin Potok, glasaće u opštini Raška, a birači sa teritorije Pećkog i Prizrenskog upravnog okruga i birači sa teritorije opštine Zubin Potok u Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu, u opštini Tutin.

Biračka mesta za glasanje birača na teritoriji Vranja, Kuršumlije, Raške i Tutina odrediće lokalne izborne komisije obrazovane za Prištinu, Gnjilane, Goru, Kosovsku Mitrovicu i Peć, a rok za to je 25. novembar.

Republička izborna komisija je uputila dopis Kancelariji za KiM sa zahtevom da se sa dosadašnjom praksom utvrde mogućnosti da se omogući glasanje za poslanike Narodne skupštine Srbije na teritoriji KiM.

“Nažalost, od Kancelarije za KiM smo dobili odgovor da trenutno nije moguće realizovati izbore na prostoru naše južne pokrajine na način koji bi bio u skladu sa našim zakonskim propisima, državnim i nacionalnim interesima. Naime, privremene institucije samouprave u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem, uslovljavaju održavanje ovih izbora priznanjem nezavisnosti Kosova od strane Beograda, a takođe odbijaju da na terenu omogući delovanje misije organizacije za Evropsku bezbednost i saradnju na KiM”, saopšteno je na večerašnjoj sednici.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: