Podeli vest

Uslovi više nisu takvi da mogu da nastavim da obavljam svoju funkciju, istakao je Dragi, preneo je Rojters.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

italija
Foto: Shutterstock

Italijanski premijer Mario Dragi izjavio je da će večeras podneti stavku predsedniku Italije Serđu Matareli, nakon stranka u njegovoj vladajućoj koaliciji nije učestvovala u glasanju o poverenju.

Uslovi više nisu takvi da mogu da nastavim da obavljam svoju funkciju, istakao je Dragi, preneo je Rojters.

Više ne postoji koalicija nacionalnog jedinstva koja je podržavala ovu vladu, rekao je Dragi, navedeno je u saopstenju iz njegove kancelarije.

Gornji dom italijanskog parlamenta podržao je ranije danas predlog italijanske vlade u vezi sa podsticajem i pružanjem pomoći porodicama i firmama da se izbore sa energetskom krizom, iako je pokret Pet zvezda, koalicioni partner stranke premijera Maria Dragija, bojkotovao glasanje.

Posle današnjeg glasanja, prilikom kog je predlog vlade usvojen sa 172 glasa “za” i 39 “protiv”, predsednik Italije Serđo Matarela moraće da odluči kako da reši političku krizu u zemlji.

Matarela bi mogao da traži od Dragija da posle današnje podrške koju je dobio u parlamentu, pokuša da reši razmirice unutar koalicije, a ukoliko to ne bi bilo moguće, moraće da raspusti parlament i raspiše prevremene izbore, prenosi Rojters.

Dragi je ranije izjavio da će se povući sa funkcije ako se Pokret pet zvezda povuče iz njegove koalicije i pozvao stranke koje ga podržavaju da prestanu da postavljaju ultimatume njegovoj vladi.

Lider Pokreta pet zvezda, bivši premijer Ðuzepe Konte, prošle nedelje je podneo listu političkih zahteva za nastavak podrške vladi i zapretio da će uskratiti podršku ako Dragi ne preduzme niz mera, prenela je britanska novinska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: