Zašto je tačno otkazan sastanak Rio Tinta

Autor : Bilten.rs , Izvor :

politika
Foto: Shutterstock

“Skup u prostorijama kompanije Rio Sava planiran je kao interni sastanak sa predstavnicima medija, tokom kojeg bi bilo odgovoreno na sve nedoumice i pitanja u vezi sa Nacrtom studija uticaja na životnu sredinu projekta ‘Jadar’ objavljenim 13. juna 2024”, navodi se u saopštenju kompanije uz ocenu da je u prethodnom periodu bilo dosta tih nedoumica.

Kolege iz redakcije N1 koje su pozvane na skup su, kako je navedeno, iskoristile priliku i informacije navedene u pozivu za interni sastanak maliciozno podelile sa javnošću, predstavljajući ga kao javni skup na kome će biti objavljeni Nacrti Studija.

Kolege iz N1 su, kako naglašavaju iz kompanije, upoznati sa činjenicom da je skup interne prirode, kao i da su nacrti studija već objavljeni 13. juna, što je taj medij preneo već i ranije.

Dodaju da su na osnovu objava N1 pojedinci i grupe najavili ometanje skupa.

“Na osnovu tih objava i najava može se očekivati nasilno ponašanje i šikaniranje onih koji skupu prisustvuju”, navodi kompanija i dodaje da su zbog svega navedenog, prinuđeni da sastanak otkažu, jer ne žele da ugroze bezbednost predstavnika medija koji su iskazali interesovanje da saznaju dodatne informacije u vezi sa predstavljenim nacrtima studija.

Projekat “Jadar” je već više godina predmet kontinuirane negativne kampanje plasiranjem neistinitih informacija, iznošenjem netačnih tvrdnji i zaključaka, i ovo je, kako je navedeno u saopštenju, još jedan dokaz koji govori u prilog tome. Rezultat te kampanje lažnih vesti i zastrašivanja javnosti je kontinuirano prozivanje i maltretiranje svakoga ko je spreman da razgovara sa predstavnicima Projekta “Jadar” ili se iole pozitivno izrazi o Projektu, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: