Podeli vest

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako robot uzima dečakov prst i lomi ga, a četiri osobe pritrčavaju da mu pomognu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šah
Foto: Pixabay

Robot programiran da igra šah, tokom šahovske partije na Otvorenom prvenstvu Moskvi, polomio je prst dečaku koji mu je bio protivnik, prenose britanski mediji.

“Robot šahista detetu je slomio prst”, rekao je predsednik Moskovskog šahovskog saveza Sergej Lazarev za novinsku agenciju TAS S posle incidenta koji se desio protekle njedelje.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako robot uzima dečakov prst i lomi ga, a četiri osobe pritrčavaju da mu pomognu.

Lazarev je rekao da je robot odigrao mnogo mečeva bez incidenata, da igra već više od 10 godina, a da je do ovoga došlo najverovatnije jer je dečak prebrzo povukao potez posle robota.

Izgleda, kako navode neki od ruskih zvaničnika, da je sedmogodišnjak trebalo da sačeka malo pre nego odigra sledeći potez.

Dečak nije doživeo veliku traumu i posle incidetna sa robotom mogao je da završi sve faze turnira, u gipsu, prenosi Taš.

Potpredsednik Ruske šahovske federacije Sergej Smagin rekao je da je robot ipak apsolutno bezbedan i da se incident slučajno desio.

“Postoje određena bezbednosna pravila i dete ih je, očigledno, prekršilo. Kada je krenuo, nije shvatio da prvo mora malo da sačeka”, rekao je Smagin.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: